Tjänst affärsområdeschef

 

Lockas du av stora möjligheter att ta egna initiativ och att påverka din och företagets utveckling?

Nu söker vi flera affärsområdeschefer, läs mer om tjänsterna nedan. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om Calluna

Calluna är landets ledande naturmiljökonsult med affärsidén att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med svenska och globala miljömål. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön.

Vid Calluna får du ett utvecklande och dynamiskt arbete där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. Vi är verksamma i hela Sverige, med huvudkontor i Linköping och kontor på ytterligare åtta orter. Företaget grundades 1992 och är miljö- och kvalitetscertifierat samt anslutet till kollektivavtal. 

 

Om tjänsten

Som miljökonsulter arbetar vi med intressanta och meningsfulla projekt som är en del av samhällsutvecklingen. Arbetet utförs ofta i projektgrupper med kompetenta och inspirerande kollegor, och ibland tillsammans med våra nära samarbetspartners eller uppdragsgivaren.

Vi är inne i en stark tillväxtfas, där vi har vuxit och fortsätter att växa genom såväl nyrekrytering som förvärv. Med anledning av detta behöver vi förstärka med ytterligare affärsområdeschefer, vars huvudansvar kommer att vara ledarskap, affärsmannaskap och försäljning.

Du kommer att leda medarbetare med varierande åldrar och erfarenheter, förenade av ett mycket stort kunnande och en vilja att vara i framkant inom så väl sitt kompetensområde som i branschen. Som personalansvarig chef ansvarar du för målsättning, coaching och uppföljning för din grupp samt att identifiera utvecklings- och kompetensbehov för affärsområdet.

Du kommer att leda affärsutvecklingen vad gäller kunder och tjänsteutbud inom ditt affärsområde, vilket inkluderar ett resultat- och budgetansvar. Du stimuleras av att identifiera nya affärsmöjligheter och att skapa goda kundrelationer med ett genuint intresse för kundens verksamhet och utmaningar.

En viss del av ditt arbete kommer att ske i kunduppdrag, som konsult eller projektledare, som ett sätt att bibehålla och vidareutveckla din egen kompetens inom konsultverksamheten.

Som affärsområdeschef är du en del av ledningsgruppen där du aktivt bidrar till måluppfyllnad och till den strategiska utvecklingen inom ditt affärsområde och för Calluna i stort. Du rapporterar till VD och kommer att ha ett nära samarbete med övriga affärsområdeschefer, samt med kollegor inom Affärstöd som driver strategi, processutveckling och ger operativt stöd inom områdena ekonomi, HR, försäljning, kommunikation samt kvalitet- och miljöledning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från en ledande roll inom samhällsplanering eller exploatering, som exempelvis projekt/uppdragsledare eller som linjechef med personalansvar.

Din ledarskapsförmåga präglas av ett ledarskap som visar riktning och tar ansvar för såväl projekt som personal. Med ett delegerande, motiverande ledarskap möjliggör du utveckling för andra och skapar förutsättningar för arbetsglädje.

Du är en relationsbyggare som har lätt för att bygga goda relationer både internt och externt. Du är kommunikativ och skapar nätverk på ett effektivt sätt, har du ett etablerat nätverk är det meriterande.

Du visar en affärsmässig, kommersiell och finansiell förståelse och fokuserar på resultat och att nå mål. 

Du har troligtvis uppemot tio års total arbetslivserfarenhet, gärna delvis som konsult eller entreprenör.

Vi ber att du i din ansökan beskriver inom vilket kompetensområde eller miljöaspekt som du har din styrka.

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av försäljning, men viktigast är att du har förmågan att se kundnytta.

Du har en relevant grundutbildning på universitets- eller högskolenivå, minst motsvarande kandidatexamen - du är troligen biolog, miljövetare, landskapsarkitekt eller ingenjör med hållbarhetsinriktning. 

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

För att trivas hos oss bör du också ha ett intresse för miljöfrågor.

 

Övrigt

Placeringsort: Calluna har kontor på flera ställen i Sverige. I första hand söker vi dig som vill ha placeringsort i Linköping, Stockholm eller Göteborg, men för rätt kandidat kan andra orter där Calluna har kontor vara aktuella. 

Resor och arbetstid: Arbetet kan innebära en del resor och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid.

Tjänsten: En tillsvidareanställning på 100%, provanställning kan komma att tillämpas.

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval görs löpande.

Du skickar ansökan som ett personligt brev och bifogat CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade filer med ”ditt namn - Affärsområdeschef 2020”.

 

Mer information

Läs gärna vidare här på hemsidan för mer information om företaget och nyheter om aktuell verksamhet.

Frågor om tjänsterna besvaras av:

  • Sara Häger, HR-chef  -  sara.hager(at)calluna.se, tel. 0730-47 95 11
  • Fredrik Ström, VD  -  fredrik.strom(at)calluna.se, tel. 0760-15 16 54
  • Håkan Sandsten, facklig kontaktperson  -  hakan.sandsten(at)calluna.se, tel. 0706-76 06 82