Tjänst miljöutredare

 

Nu söker vi en ny medarbetare som vill arbeta med mijöbedömningar och MKB-frågor, läs mer om tjänsten nedan. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om Calluna

Calluna är landets ledande naturmiljökonsult med affärsidén att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med svenska och globala miljömål. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön.

Vid Calluna får du ett utvecklande och dynamiskt arbete där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. Vi är verksamma i hela Sverige, med huvudkontor i Linköping och kontor på ytterligare åtta orter. Företaget grundades 1992 och är miljö- och kvalitetscertifierat samt anslutet till kollektivavtal.

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba med miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar (MKB:er) utifrån miljöbalkens 6 kapitel, och andra typer av miljöutredningar och beslutsunderlag. I första hand söker vi dig som vill arbeta med uppdrag kopplade till den kommunala planeringsprocessen och i andra hand uppdrag kopplade till infrastruktur. Vanliga uppdrag är att miljöbedöma och ta fram strategiska MKB:er för översiktsplaner, detaljplaner och planprogram. Du kan också ha rollen som miljösamordnare i större projekt eller verka som planstöd för planerare som behöver experthjälp med att identifiera knäckfrågor i planeringsfasen.

Som miljökonsulter arbetar vi med intressanta och meningsfulla projekt som är en del av samhällsutvecklingen. Arbetet utförs ofta i projektgrupper med kompetenta och inspirerande kollegor, och ibland tillsammans med våra nära samarbetspartners eller uppdragsgivaren. Du har stora möjligheter att ta egna initiativ och att påverka din och företagets utveckling.

Som konsult arbetar du med att skapa och bygga kundrelationer, allt ifrån att lämna anbud och offerter till att vara kundens kontaktperson och aktivt jobba för hög kundnöjdhet.

 

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten gäller följande kvalifikationer:

  • Du har en relevant grundutbildning på universitets- eller högskolenivå, minst motsvarande kandidatexamen. Du är troligen landskapsarkitekt, biolog, miljövetare, eller ingenjör med hållbarhetsinriktning.
  • Du har kunskap om lagstiftning och vägledningar kopplade till miljöbedömningar och MKB.
  • Du har flerårig yrkeserfarenhet av att jobba med miljöbedömningar och att ta fram MKB:er, såväl strategiska som specifika, och har god kunskap om kommunala processer. Har du dessutom arbetat inom konsultbranschen är det meriterande.
  • Har du en särskild kompetens kring något kompetensområde eller miljöaspekt, ser vi det som meriterande. Beskriv detta i din ansökan.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • B-körkort är ett krav.
  • Har du särskilda behörigheter och certifieringar vänligen ange det i din ansökan.

För att passa i rollen som miljöutredare hos oss är du kommunikativ och har lätt för att bygga goda relationer både internt och externt. Du fungerar bra i en miljö med snabba förändringar och högt tempo. För att trivas hos oss bör du också ha ett intresse för miljöfrågor.

 

Övrigt

Placeringsort - Calluna har kontor på flera ställen i Sverige, i första hand söker vi nu Dig som vill ha placeringsort i Linköping, Göteborg eller Stockholm.

Arbetet kan innebära en del resor och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid.

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100%, provanställning kan komma att tillämpas.

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval görs löpande, dock senast den 8 december 2019.

Du skickar ansökan som ett personligt brev samt bifogar din CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade filer med ”ditt namn - Miljöutredare 2019”.

 

Mer information

Läs gärna vidare här på hemsidan för mer information om företaget och nyheter om aktuell verksamhet.

Frågor om tjänsten besvaras av:

  • Sara Häger, HR-chef  -  sara.hager(at)calluna.se, tel. 0730-47 95 11
  • Håkan Ignell, tf Affärsområdeschef  -  hakan.ignell(at)calluna.se, tel. 0708-12 31 71
  • Håkan Sandsten, miljökonsult & limnolog  -  hakan.sandsten(at)calluna.se, tel. 0706-76 06 82