Tjänst Naturvärdesinventerare och fågelspecialist

 

Nu söker vi en ny medarbetare som vill arbeta med fågel- och naturvärdesinventeringar. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om Calluna

Calluna är landets ledande naturmiljökonsult med affärsidén att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med svenska och globala miljömål. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön.

Vid Calluna får du ett utvecklande och dynamiskt arbete där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. Vi är verksamma i hela Sverige, med huvudkontor i Linköping och kontor på ytterligare åtta orter. Företaget grundades 1992 och är miljö- och kvalitetscertifierat samt anslutet till kollektivavtal.

 

Om tjänsten

Är du biolog med ett stort artintresse? Nu söker Calluna dig som vill jobba med fältinventering. Våra uppdrag spänner över flera områden såsom inventeringar av fåglar, kärlväxter, insekter, grod- och kräldjur samt naturvärdesinventeringar inom terrestra och limniska naturtyper.

För denna tjänst söker vi dig som har intresse av och förmåga att arbeta projektbaserat och har fördjupad kunskap inom fåglar.

Vanliga uppdrag innebär att planera och genomföra inventeringar med exempelvis punkt- eller linjetaxering, revirkartering eller sträckfågelinventering. Det kan även handla om expertmedverkan i artskyddsärenden tillsammans med miljöjuridiskt kunniga kollegor. Vid större uppdrag är vår förväntan att du också kan ta rollen som projektledare och leda en grupp bestående av dina kollegor och säsongspersonal.

Som miljökonsulter arbetar vi med intressanta och meningsfulla projekt som är en del av samhällsutvecklingen. Arbetet utförs ofta i projektgrupper med kompetenta och inspirerande kollegor, och ibland tillsammans med våra nära samarbetspartners eller uppdragsgivaren. Du har stora möjligheter att ta egna initiativ och att påverka din och företagets utveckling.

Som konsult arbetar du med att skapa och bygga kundrelationer, allt ifrån att lämna anbud och offerter till att vara kundens kontaktperson och aktivt jobba för hög kundnöjdhet.

Foton: Jonas Mattsson, Håkan Ignell och Erik Edvardsson.

 

Kvalifikationer

Lämplig bakgrund är biolog med ett stort intresse för arter och naturvårdsfrågor. Utöver detta har du:

  • en relevant grundutbildning på universitets- eller högskolenivå, minst motsvarande kandidatexamen. 
  • fördjupad kompetens inom fåglar (men har du särskild kompetens inom ytterligare någon artgrupp eller naturtyp ser vi det som meriterande, så beskriv detta i din ansökan).
  • erfarenhet av naturvärdesinventering enligt svensk standard (SS19900:2014), eller andra erfarenheter som gör att du snabbt kan jobba efter denna metod.
  • arbetslivserfarenhet som konsult eller forskarbakgrund ser vi som meriterande.
  • förmåga att planera och arbeta självständigt
  • körkort.

För att passa i rollen som miljökonsult hos oss är du kommunikativ och har lätt för att bygga goda relationer både internt och externt. Du fungerar bra i en miljö med snabba förändringar och högt tempo. För att trivas hos oss bör du också ha ett intresse för miljöfrågor. 

 

Övrigt

Placeringsort - Calluna har kontor på flera ställen i Sverige, i första hand söker vi nu Dig som vill ha placeringsort i Gävle eller Stockholm. 

Arbetet kan innebära en del resor och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid och du behöver därför vara beredd och villig att periodvis arbeta långt från din hemort.

Tjänsten är tillsvidareanställning på 100%, provanställning kan komma att tillämpas.

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval görs löpande, dock senast den 26 januari 2020.

Du skickar ansökan som ett personligt brev samt bifogar din CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade filer med ”ditt namn - NVI & fågel 2020”. 

 

Mer information

Läs gärna vidare här på hemsidan för mer information om företaget och nyheter om aktuell verksamhet. 

Frågor om tjänsten besvaras av:

  • Sara Häger, HR-chef  -  sara.hager(at)calluna.se, tel. 0730-47 95 11
  • Magnus Stenmark, Affärsområdeschef  -  magnus.stenmark(at)calluna.se, tel. 0709-75 89 67
  • Håkan Sandsten, facklig kontaktperson  -  hakan.sandsten(at)calluna.se, tel. 0706-76 06 82