Provtagare Malmö/Kristianstad

Ledig tjänst, upplagd 2019-03-20

Om tjänsten:

Tjänsten är huvudsakligen inriktad mot fältarbete, främst i form av provtagning i olika vattenmiljöer men även i mark. Variationen av uppdrag är oftast stor, vilket gör att du får en omväxlande mix av olika typer av fältarbete. Det kan vara allt från provtagningar från båt i kust och sjö eller dricksvattenprovtagningar, till att utföra provtagningar inom industrianläggningar.

Du kommer att tillhöra Callunas affärsområde Miljöövervakning där vi är cirka tjugo personer och där merparten arbetar med olika typer av provtagningsuppdrag. Andra viktiga delar av tjänsten är underhåll av fältutrustning, fältplanering och kontakt med kunder och viss rapportering.

Tjänsten är ett vikariat på ett år med omfattning från 50% upp till heltid. Vikariatet kan övergå i en fast anställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort är Malmö alternativt Kristianstad. 

Kvalifikationer:

Du som söker tjänsten har någon vana av provtagning och fältinstrument/provtagningsutrustning. Alternativt har du en inriktning mot mer biologisk provtagning, provfiske och provtagning av recipienter eller industriprovtagning.

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, flexibilitet och ordningssinne. Du är en van datoranvändare och är praktiskt lagd med teknikintresse. Du är självgående och har eget driv. Arbetet kan innebära en del resor och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid.

Vi förutsätter att du har:

 • B-körkort
 • Tidigare dokumenterad relevant erfarenhet eller utbildning enligt ovan
 • God hälsa och fysik

Det är meriterande om du har något av följande:

 • Dokumenterad god sjövana
 • Fartygsbefälsexamen klass 8
 • B-körkort med utökad behörighet eller BE
 • Laboratorievana
 • Dokumenterad erfarenhet av provfiske

Saknar du någon av de nämnda kompetenserna men ändå anser att du är rätt person för tjänsten så tveka inte att ansöka.

Om Calluna:

Calluna är miljökonsulter inom hållbar mark- och vattenanvändning. Vi är måna om att ligga i framkant när det gäller att utveckla nya arbetssätt och metoder inom områdena miljöskydd och naturvård. Vi bedriver verksamheten via tre affärsområden: Exploatering av mark och vatten, Planering samt Miljöövervakning, och vi har också egen forsknings- och innovationsverksamhet.

Vi är mer än 70 engagerade medarbetare och är verksamma i hela Sverige, baserade på åtta orter med huvudkontor i Linköping. Vi har kollektivavtal, är miljö- och kvalitetscertifierade samt ackrediterade för provtagningsverksamhet och naturvärdesinventering. Hos oss erbjuds du en utvecklande och dynamisk arbetsmiljö, där gemenskap och samarbete är ledord. 

Ansökan:

Vi vill ha din ansökan senast den 15 april 2019, men urval sker löpande. Du ansöker genom att skriva till jobbamedoss(at)calluna.se:

 1. Bifoga ett personligt brev
 2. Bifoga din CV
 3. Skriv i ämnesraden: ”Provtagning Malmö/Kristianstad”
 4. Märk även bifogade handlingar med: ”Provtagning Malmö/Kristianstad”

Frågor:

Frågor om tjänsten besvaras av affärsområdeschef:
Markus Möller, markus.moller(at)calluna.se, tel. 0722-15 18 75

Facklig information:

Calluna har kollektivavtal. Facklig kontaktperson är Johan Storck, johan.storck(at)calluna.se, tel. 0705-12 40 39. 

 

 

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!