Tjänst Utomhuspedagog

 

Vid Linköpings Naturcentrum driver Calluna Linköpings Naturskola. Nu söker vi en utomhuspedagog till Naturskolan, läs mer om tjänsten nedan. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om Calluna

Calluna är landets ledande naturmiljökonsult med affärsidén att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med svenska och globala miljömål. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön.

Vid Calluna får du ett utvecklande och dynamiskt arbete där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. Vi är verksamma i hela Sverige, med huvudkontor i Linköping och kontor på ytterligare åtta orter. Företaget grundades 1992 och är miljö- och kvalitetscertifierat samt anslutet till kollektivavtal.

Linköpings Naturcentrum ligger i Trädgårdsföreningen i Linköping och drivs sedan 1999 av Calluna AB på uppdrag av Linköpings kommun. Det är en viktig samlingsplats för föreningar med intresse för natur, trädgård och hållbarhet. Tillsammans erbjuder vi ett rikt utbud av aktiviteter som är öppna för alla intresserade, t.ex. föreläsningar, utflykter, kurser, studiecirklar och utställningar. I uppdraget från kommunen ingår även att sköta och utveckla vår vackra visningsträdgård samt att driva Linköpings Naturskola. Till Naturskolan är pedagoger inom skola eller förskola välkomna med sin grupp för att lära om naturen i naturen. 

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba som utomhuspedagog och som brinner för lärande. Du känner liksom vi stolthet över att, genom pedagogisk verksamhet, få arbeta för ett hållbart samhälle. I första hand kommer du att arbeta med grupper av barn och ungdomar, men även vuxna.

Som utomhuspedagog hos oss och lärare vid Naturskolan har du kontakt med skolorna, planerar och håller i lektioner – dels på Naturcentrum och dels på skolor runt om i Linköping eller i naturen. Vid Linköpings Naturcentrum finns pedagogiska utemiljöer och en trädgård som utgör viktiga platser för undervisning och lärande.

Då organisationen på plats i Linköpings Naturcentrum är liten krävs förmåga att ta eget ansvar för din del av verksamheten. Även administrativa uppgifter och viss bemanning av lokalen under ordinarie öppettider förekommer som en del av tjänsten.

 

Kvalifikationer

Utöver att du har ett brinnande intresse för utomhuspedagogik har du:

  • lärarlegitimation och utbildning inom utomhuspedagogik
  • gärna flerårig yrkeserfarenhet
  • ett starkt engagemang för natur och hållbar utveckling
  • god kunskap om läroplanen samt ämneskunskaper som du kan använda i verksamheten
  • B-körkort
  • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Du uppskattar möten med människor och har lätt att sprida entusiasm till andra. Du har även mycket god servicekänsla samt uppskattar ordning och reda och kan arbeta under varierande förhållanden.

 

Övrigt

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Resor och arbetstid: Arbetet kan innebära en del resor, främst inom kommunen, och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid, helgjobb förekommer några gånger per år.

Tjänsten: En tillsvidareanställning om 75% i genomsnitt över året, arbetsuppgifternas art och omfattning varierar (ökar under högsäsong, april-oktober och minskar under sommarlov och lågsäsong med goda möjligheter till ledighet). Provanställning kan komma att tillämpas.

 

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval görs löpande, dock senast den 29 februari 2020.

Du skickar ansökan som ett personligt brev och bifogat CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade filer med ”ditt namn - Utomhuspedagog 2020”.

 

Mer information

Läs gärna vidare på vår hemsida för mer information om företaget och nyheter om aktuell verksamhet.

Frågor om tjänsten besvaras av:

  • Lotta Lindström, Verksamhetschef vid Linköpings Naturcentrum   -   lotta.lindstrom(at)calluna.se, tel. 0768-36 49 08
  • Sara Häger, HR-chef  -  sara.hager(at)calluna.se, tel. 0730-47 95 11
  • Fredrik Litsgård, facklig kontaktperson  -  fredrik.litsgard(at)calluna.se, tel. 0103-03 36 04