OM OSS > JOBBA MED OSS

Med fokus på ditt projekt ... och på naturen.

Vi löser projekt. Det kan låta väldigt enkelt, men synsättet har gjort oss till Sveriges ledande naturmiljökonsult.

Med ert projekt i fokus hittar vi den mest kvalitativa och effektivaste vägen från uppstart till färdigställande. Projekten är också utgångspunkten när vi sätter ihop våra team och väljer våra samarbetspartners.

Allt för att du som kund ska få så ändamålsenliga lösningar som möjligt. Tydligt redovisade och lätta att använda.

Arbetssättet har vi utvecklat under resans gång, men en sak visste vi redan vid starten 1992.

Vår drivkraft ligger i att säkra funktionen av våra ekosystem. Idag och för framtiden.

MER OM CALLUNA

Jobba med oss

... följ Calluna på LinkedIn - ta del av nyheter om bl.a. utlysta tjänster

Calluna AB är en av landets ledande naturmiljökonsulter och vår affärsidé är att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med de svenska och globala miljömålen. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön.

 

Calluna som arbetsplats

Vi är cirka 60 engagerade medarbetare inom våra tre affärsområden Planering, Exploatering och Miljöövervakning, och har också egen forsknings- och innovationsverksamhet. Vi är verksamma i hela Sverige och finns på åtta orter, med huvudkontor i Linköping.

Företaget är miljö- och kvalitetscertifierat och provtagningsverksamheten är ackrediterad. Vi tycker att det är viktigt med goda arbetsvillkor, marknadsmässiga löner och en säker arbetsmiljö. Av den anledningen tecknade vi kollektivavtal för några år sedan, vilket vi fortfarande är ensamma om i branschen.

På Calluna arbetar vi lösningsfokuserat, tillämpar de senaste kunskaperna inom områden som miljöskydd, naturvård och miljöövervakning, och ligger i framkant när det gäller att utveckla nya arbetssätt och metoder. Hos oss får du ett utvecklande och dynamiskt arbete på en arbetsplats där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. 

 

Sommarjobb, exjobb och praktik

Om du är intresserad av sommarjobb, exjobb, praktik eller liknande hos oss är du varmt välkommen att lämna din intresseanmälan här: CALLUNAS INTRESSEFORMULÄR. Vi sparar alla ansökningar vi får in och hör av oss till dig när och om det blir aktuellt. 

 

Lediga tjänster

Vi är alltid intresserade av nya medarbetare med rätt erfarenhet och kompetens. Har vi inte utlyst någon tjänst nedan som är relevant för dig kan du kontakta någon av våra affärsområdeschefer. Kanske har du någon idé om ett projekt eller forskningsuppdrag som du vill driva i samarbete med oss? Hör av dig! 

 


Calluna AB söker just nu följande tjänster:

 

Miljökonsult: rapportering och projektledning

Om tjänsten:

Tjänsten omfattar till stora delar rapportering inom olika miljöövervakningsuppdrag, främst vattenrelaterade uppdrag som årsrapportering av recipientkontrollprogram, deponirapporter och liknande. Du kommer att tillhöra Callunas affärsområde Miljöövervakning där vi är cirka tjugo personer med varierande ålder och bakgrund. Affärsområdet omfattas av Callunas ackrediterade verksamhet, vilket ställer krav på spårbarhet och säkerställd kvalitet.

Viktiga delar av dina arbetsuppgifter är att hålla kontakt med provtagarna som arbetar i fält och efter hand sköta löpande projektledning. Vi arbetar för varandra, det vill säga prestigelöst, flexibelt och hjälper till där det behövs. I arbetet ingår att vid behov utföra redovisningar av årsrapporter, delta i kundmöten samt avdelningens kvalitetsarbete. Du kommer att representera Calluna och ibland vara vårt ansikte utåt. 

Tjänsten är en heltid tillsvidare, provanställning tillämpas. Tillträde snarast, vi kommer att utföra intervjuer löpande. Placeringsort är Stockholm.

Kvalifikationer:

Vi värdesätter eget driv och tidigare rapporteringserfarenhet inom relevant område. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ett eller flera av följande områden: rapportering avseende provfisken, recipientundersökningar, deponier, mark, grundvatten eller dagvatten. Har du dessutom praktisk erfarenhet inom något av områdena så är det ett plus.

Du är ansvarsfull, självständig och förtroendeingivande, samt trivs med att arbeta kundorienterat. Du behöver kunna kommunicera klart och tydligt i tal och skrift, på både svenska och engelska. 

Passande utbildningsnivå är magisterexamen, masterexamen eller disputerad inom relevant område.

Ansökan:

Vi vill ha din ansökan senast den 10 december 2017. Du skickar ansökan som ett personligt brev samt bifogar din CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade handlingar med ”miljökonsult: rapportering och projektledning”. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan! 

 

 

 

 

 

Miljökonsult: provtagning mark och vatten

Om tjänsten:

Tjänsten är inriktad mot fältarbete, främst i form av provtagning i olika vattenmiljöer men även mark och fasta material som biobränsle och aska. Det kan vara allt från provtagningar från båt i kust och sjö eller dricksvattenprovtagningar, till att utföra provtagningar inom någon industrianläggning. Variationen av uppdrag är oftast stor, vilket gör att du får en omväxlande mix av olika typer av fältarbete. 

Du kommer att tillhöra Callunas affärsområde Miljöövervakning där vi är cirka tjugo personer och merparten arbetar på daglig basis med olika typer av provtagningsuppdrag. Andra viktiga delar av tjänsten är underhåll av fältutrustning, båtar och bilar. Det är ett stort plus om du är tekniskt- och praktiskt lagd, har vana av fältinstrument som CTD-sond, syremätare, flödesmätare. Tids- och flödesstyrd provtagningsutrustning är också sådant som vi använder. 

Tjänsten är en heltid tillsvidare, provanställning tillämpas. Tillträde snarast, vi kommer att utföra intervjuer löpande. Placeringsort är Stockholm.

Kvalifikationer:

Passande profil kan vara om du tidigare har arbetat med onlinemätare och provtagning inom industri/energi och om du vill bredda dina kunskaper mot recipientsidan. Alternativt att du har en inriktning mot mer biologisk provtagning, provfiske och provtagning av recipienter. 

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, flexibilitet och ordningssinne. Du är en van datoranvändare (vi använder Mac) och praktiskt lagd med teknikintresse. 

Vi förutsätter att du har: 

  • B-körkort
  • God sjövana
  • Tidigare dokumenterad erfarenhet/utbildning av antingen provtagning och/eller provfiske
  • God hälsa och fysik
  • Relevant utbildning

Det är meriterande om du har

  • Fartygsbefälsexamen klass 8
  • B-körkort med utökad behörighet eller BE
  • S30 dykcert
  • Laboratorievana

Ansökan:

Vi vill ha din ansökan senast den 10 december 2017. Du skickar ansökan som ett personligt brev samt bifogar din CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade handlingar med ”miljökonsult: provtagning mark och vatten”. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan! 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor:

Frågor om tjänsterna besvaras av:
Affärsområdeschef: Markus Möller, markus.moller(at)calluna.se, tel. 0722-15 18 75.
HR-ansvarig: Jenny Petersson, jenny.petersson(at)calluna.se, tel. 0733-24 43 63.

Facklig information:

Calluna har kollektivavtal. Facklig kontaktperson är Johan Storck, johan.storck(at)calluna.se, tel. 0705-12 40 39.